Monday, 1 August 2011

kenangan di stesyen ktm


sehari sblum ke ktm...hhhhmmmm

ME: salam dyg...ang dh amik tket ke
DAYANG: dah amik..ang dah amik ke
ME:dah pown..alaaaa aku xdak geng nk g ktm..
DAYANG:alaaa aku dah order teksi tp dah full teksi tu ngn kwn2 aku...
ME: hhhhmmmm....xpala aku kol paktam...nnt kta jmpa kt ktm k
DAYANG:ok..soryyy
ME: no hal laa member

malam sblum bertolak ke ktm


ME: ana jom p nek basikal
ANA: ha jom laaa... aku dah lama kempunan nk nek basikal dah bapa ari aku beratur xdapat2..
ME:ha cptlaaa...jap g xdpt mengidam lg bini si yasri ni..
ANA: yelaa..hahaha
ME: piqahhhhh!!!ang nk ikut p men gerek dak
PIQAH: nk3!! jom2..aku dah siap..

turunla kami bertiga di kedai basikal tu..

PIQAH: wei cpt3!!nnt abis basikal
ME: yes ada basikal..
ANA:aku nk basikal  merah
ME:biasa laa merah laa...abg yas kan sk merah...aku nk yang bru tu ek sebab dia nmpk cam baru ja..hahaha
PIQAH: aku pun sama nak yang biru tu

bermula la race antara aku,piqah dan ana...hahahaha
niat hati nak p seven eleven je..tgk2 dah p race plak ank-ank dara umah 1-7-16 ni
selepas berpeluh-peluh naik basikal baru aku teringat nk blk kedah kul 10 jap g
cpt2 la aku lari balik bersiap...
hampeh sungguh


pukul 10 paktam pun sampai..
bermula la episod memalukan

ME:dayang ang ada mana?
DAYANG: aku kt ktm laaa

dgn excitednya aku pun nk msk la entrance....al maklum laa bdk bru first time nek train...
aku pun nmpk entrance tu kna buh tket dlm..aku ingtkn entrance tu cam kt kl sentral puny..aku pun bwa msk la tiket aku dlm mesin kt pintu entrance tu...
aku heran nape tiket xblh msk..aku pun try skali lg tp xleh gak..
aku pun kol dayang blk

ME:dayang camna nk msk pintu ni?kna bwk msk tiket dalam mesin ni kn..aku buh xblh2 pun...
DAYANG: aih!!! xpyh la buh tiket..ang ni..hahaha
ME:dah tu cmne nk msk??
DAYANG:ang nmpk x pintu silver 2..ang msk la kot tu..
ME:laaaa...aku ingt kna msk tiket..aku ingt cm kt kl sentral 2..hahahahahahahaha
DAYANG:hahahahahahahahahaha

aku pun pegi la kt pintu tu...sampai kt pintu tu abg ktm yg dok tgk aku dr td lg tnya la aku...

ABG KTM:adk nk pegi mane ni???

aku dgn muka merah n malu xlyn apa abg tu tnya..aku terus pegi msk pintu tu cpt2....
bla aku msk pintu tu aku nmpk dayang kt rail sblh sana...aku pun heran..camna nk msk sblh sana..aku tgk kiri xdak apa2..tgk kanan nmpk tngga yg tinggi tu...
mak oooiiiii!!! mampus la aku nk tngga 2 dgn beg yang berat ni..
camna nk bt ni...nk mintak tlg org..aku xknal..


akhirnya aku amik kptusan aku nek jgk tngga tu dgn gagahnya..
hanya tuhan ja tau camna keadaan aku time tu...
dgn beg yang berat tu aku angkat satu per satu ank2 tngga tu..sedih bebeno rasanya..smpai 1 ank tngga tu aku hmpir2 terjtuh
nsbla aku sempat imbang bdn..klu x aku jd nangka busuk la jth tergolek kt tngga tu..


slps penat naik tngga and turun tngga kau pun smpai la kat dayang..tercungap2 aku bla smpai kt sana..tgn rasa nk putus..dlm masa 15 minit..kak aku kol plak ckp nk mai kt aku..
adoyaiii..lg 5 minit train nk mai baru terhegeh2 nk mai kat aku...
TEKANAN!!HMMMM


bla train dh sampai aku kalut2 cr gerabak aku....dh la angkut beg berat....
tuk pengetahuan korang aku pnya gerabak punya la ujung..xpasal2 kna angkut beg tu langkah 1 per 1 gerbak..yang pakcik bwk train tu pun xsabar..xdan aku nk smpai kt tmpat duduk dia dh jln..
bla smpai kt pertengahan gerabak tu aku tgk la lubang yang kt toilet tu..
SERAMMM!!!..aku terpikir klu la kta jtuh kt situ cmna la keadaannya..

SELEPAS 6 JAM BERLALU..

aku still xsmpai2 lg Sungai Petani....hhhmmm..dah lenguh bdn aku dibuatnyaa..
sejam kemudian aku pun smpai kt Sungai Petani...peeeeerrrrrhhhhh!!!!.
leganya rasa..dh smpai pun...aku xsabar2 nk cover tido aku yang masa ats train tu...


daripada apa yang berlaku kt aku tu...aku dh dpt satu pengalaman baru...dan lepas ni aku akn ingt apa yang dh berlaku...dan aku akn jdkan ia sbgai pengajaran..
kawan2 yg baca blog aku ni...cuba la benda2 yang  baik yang kta xpernah bt..jan laa kta ktingglan zaman sgt...kejar apa yang ada sblum kita ditinggalkan owang..

SEKIAN.............................






TRAIN DI TANJUNG MALIM
STESYEN KTM TANJUNG MALIM











1 comment:

mraziz910 said...

best la cite awak...hehehehe

Post a Comment