Tuesday, 20 September 2011

housemate aku yg gla2..

Mula2 aku first msk umh ni aku ingt suma bdk umh aku ni sombong...
Tp rupa2nya sumanya gla2...otk lbh krg cam aku ja...

KETUA UMAH 1-7-16


KETUA UMH TUDUNG ITAM TU
IZZAH YG GARANG



SETIAUSAHA 1-7-16


IZZATI ADIK PLING KCIK
BENDAHARI


YG TUDUNG OREN TU
AFIQAH NAMA DIA
AJK UMAH 1


AJK YG SUKA MAIN2..
NI LA MUKA DIA...
HEHEHE...


AJK UMAH 2
AJK YG AGK RAJIN CKIT LA DR AKU..
FARHANA NAMA DIA.
..
AJK UMAH 3
KESHIE NI CKP BNYK GLA...

AJK UMAH 4


YG TUDUNG PUTIH TU...KEJE LYN FB JE...
BETON NAMA DIA...
AJK UMAH 5


YG PKAI BJU KHAR TU...
LAVANYA NAMA DIA


suma ni housemate aku yg gla2...
best aku dok ngn korng..hope korng happy dok ngn aku


Ni suma bdk umah aku...mmg terbaik la dorng...
aku suka dok ngn dorng...
aku harap next sem kmi blh dok sama lg sem ni

ANK MENGASUH MAMA YG COMEI SGT2!!!

Mama ada ngasuh 3 owg adi-beradik yg very come...
dorng beza sthun  sowng je...


yg first nama dia Fatihah Darwish...
umur di skunk dh 4 thn...
dia dh tadika...
ni gmbr dia...
aku pnggil dia ayong...
ayong


yg kedua nama dia Mohd Fawwaz...
dia ni chubby tp come sgt....
bulu mata dia melentik...
aku pnggil dia abg chaq...
umur dia 3 thn...next year dia dah tadika...
ni wajah kecomlan dia....


abg chaq
yg last but not least...
nama dia Fathanur Dania...
aku pnggil dia ania...
ni lg come...dia mnje sgt ngn aku...
slalu dia suh bonda dia kol aku...
umur dia 2 thn..
chakkk!!! ni gmbr dia...




ania
Rndu dorng suma...mmmuuuuaaaahhhh3x

WEDDING KAKLONG

HARI WEDDING KAKLONG YG MERIAH!!!

hArI pErNiKaHaN


pg2 lg aku kna bngun awl tuk bt preparation tuk ari kaklong nikah...
aku jd pengapit tuk ari nikah dia..


agk interesting jgk...
first time dlm hidup...


sblum nikah
slps nikah

HaRi PeRsAndInGaN


Ari Sabtu kenduri berlangsung belah umah aku...


AKU N ABG IPAR AKU

KETIBAAN PENGATIN



SAYANGGGGG FAMILY AKU!!!

Aku ni blh dikatakan ada family yg bsr jgk la...
aku ada 5 owg adik -beradik n yg interestingnye kami suma pompuan...


AYAHANDA KU!!
NI AYAH KU
Ayh aku nama dia Jaafar bin Abdullah...
Umur dia dah 58 thn but stilll maintain....
ayh keja sbgai pmbntu tdbir Jbtn Penerangan kt Sungai Petani...
next year ayh aku dh nk pencen...
ayh aku ni seorg yg nmpk cm garang tp x pun...
owg ckp ayh aku garang coz ayh aku ada misai yg agk lebat...hehehe
ayh aku ni nmpk je garang tp xpun...
dia ok je...dia seorg yg caring n sometimes agk sporting


MAMA KU!!


MAMA KU



 Nama mama aku Norleha binti Hassan..
umr mama aku 48 thn...
mama aku ni just suri rumah je but dia ada bt keja smpingan...
dia ngasuh 3 owg ank owg yg comei2...hehehe
mama aku ni seorg yg amat caring n hardworking...
mama aku ni jgk walaupun xbapa nk sporting tp dia amik berat tentang ank2 dia...
yg best klu aku blk cuti kt umh mesti mak aku akn msk apa2 je mknn yg aku nk mkn...


LOVE U LA MUM!!!


KAKLONG
TUDUNG PURPLE TU
KAKLONG AKU

Kaklong aku nama dia Nurul Wahidah Binti Jaafar...
umur kak aku yg first ni 28 thn...
dia dh kwin n dah ada ank yg sgt comei n nakal...
dia skunk dok kt Ipoh..
klu aku cuti pndek aku slalu blk rehat kt umh dia...
kak aku ni dulu keja sbgai nurse..
tp skunk dh jd suri umh jeeee...


ABG IPAR AKU


BAJU PUTIH TU ABG IPAR AKU


Abg ipar aku nama dia A.Rosidi A.Rahman...
aku pnggil abg shidi je...
umur dia 29 thn...
dia keja sbgai pgwai bank kt Alliance Bank kt Ipoh...
abg ipar aku ni suka ngisik kmi adik-beradik...
dia ni gla2 cm ktaorg gak..
oke la....


ANK SEDARE AKU


ANK SEDARE AKU...
Ni ank sedare aku...nama dia Ainul Qhalisya...
umur dia 1 thn lebih la...
dia ni mmg nakal tp dia mnje ngn aku..klu aku g umh dia gerenti dia akn main ngn aku smpai dia tertido...
come kan dia..


KAKNGAH


Sori tau kwn2...gmbar kakngah aku xbuh sbb aku xsmpat aku nk amik gmbr dia...


Nama kakngah aku Nur Hafizah..
umur dia 24 thn...
still solo...xkwin lg...
kakak aku yg ni dulu dia keje kt plaza tol kt Sunway...
skunk ada kt umh...
dia ni muka cm Hindustan...
duia mmg suka tgk cte Hindustan...
korang ckp la apa cite hindustan pun mesti dia tau punya tjuk apa..
dia dgr permulaan lagu pun dia dh tau dah apa tjuk lagu hindustan tu...
gla hindustan sungguh...


ADIK AKU NO 1


BIDAI


Nama adik aku yg ni Nur Hasmidar...aku pnggil dia Bidai jee
umr daia 15 thn...form 3 la...
thn ni dia amik PMR..hhhmmmm xtau la jd pe
dia sklh kt SMK Bndar Sungai Petani...
dia ni otk dia asyik nk berniaga ja...pndai cr duit...
ada ja bnda dia nk jual kt sklh tu...
dia ni pun rajin msk...sedap gak la...
tp mls nk bljr


ADIK AKU NO 2


GMAH
Nama adik aku yg ni plak Nur Azimah...aku pnggil dia Gmah je...
kdg2 pnggil adik,,,
dia ank pling bongsu...
umur dia 11 thn...next year dh nk UPSR..
ni pun aku xtau la cm na...
keje main je dia...
dia sklh kt SK Taman Ria...


ALL ABOVE FAMILY KSYNGAN AKU...
AKU SYG DORNG SGT2...TNPA DORNG SAPA LA AKU KT DUNIA NI...


SYG KORNG SUMA!!!!









Monday, 19 September 2011

HARI RAYA HARI MERDEKA!!!!

Sblum aku mulakn post aku ni...aku nk ucapkn SELAMAT ARI RAYA N SELAMAT ARI MERDEKA kt suma kengkwn muslim mahupun bkn Islam.....


Raya tahun ni aku agk kalut ckit...aku trpaksa bt kuih raya last minit...
hhhhhmmmm...mmg penat la kan..nasib la ada mama ksygn aku tlg aku bt kuih2 tu...
klu x, xsyok la raya aku thn ni...


tp yg best tuk thn ni aku raya ngan adanya lesen kereta...
perrrhhhh...dulu aku just tgk ja ayh aku bwk keta...
skunk aku plk bwk ayah aku n mama aku nek keta...


tuk raya thn ni dalam aku dok syok nk raya...kakak aku yg no 2 plak msk hospital...
gula dia tinggi smpai pengsan..
thn ni raya mcm 3 thn lps jgk...raya kt hospital..


RAYA PERTAMA


pg2 aku siap umah cntik2...
susun kuih-muih n pinggan mngkuk kt ruang mkn...
pas owg blk solat sunat ari raya mula la warga dewasa dtg beraya ke rumah smbil mmbca doa kesyukuran kt setiap rumah tu mngikut giliran
tu la sistem lorong  umh aku  setiap thn beraya..
umh aku dorng dtg dlm kul 10.30 pg...
lps org dewasa dtg knk2 plak memeriahkan suasana...
thn ni mama msk koey teow sup....
tp aku sibuk beraya aku just mkn skali je...dah la sedap tp mkn  skali je...
cedihnyeeerrr....




koey teow sup....
yummmiiieeee
dlm kul 2 ptg camtu...aku n 1 family g mlwt kakak aku kt hospital...
then ptg ckit...kmi gerak g umah tok sblh ayh...
yg sedihnye...thn ni aku xdpt duit raya dr tok aku...slalu dpt tp thn ni tok aku nmpk aku dh bsr kot...hhhmmm


RAYA KEDUA..


raya kedua pg tu aku bwk ayh aku g tgk kakak aku..
then kta orang terus g umah pakcik aku coz dia bt open house...
best gla mkn laksa...favourite aku tu........


laksa favourite aku tu.......

sedap gla mknn time raya...ns impit la apela
mcm2 ada.....



















Tuesday, 6 September 2011

SELAMAT HARI RAYA!!!!

SELAMAT HARI RAYA!!!!!

Kt cni aku nk cta pengalaman aku berpuasa sebgai seorg student universiti...


BLN RAMADHAN.

Tuk thn ni ni lah first time aku berpuasa kat negeri org bersama-sama kwn2...
sblum ni aku just dgr je kwn2 aku cta pengalaman diaorg puasa ngn kwn2 kt asrama...
al maklum la bdk xpenah dok asrama apatah lg hostel-hostel yg lain...


sbelum2 ni aku sntiasa akn berpuasa ngn family kt umah...tp thun dah berubah...aku skunk dah jd student universiti...agak teruja jgk aku dibuatnya...


setiap kali berbuka posa ngn kwn2 mesti bli mknn bnyk...tuk diri sndiri n kengkwn...biasala suma kwn2 umah kaki mkn...sesuai sgt la...mkn suma abis..
xpayah susah ati...xmembazir...
xabis masa berbuka smbung mkn time pas terawih plak...xabis  lg smbung mkn time bt assignment
kn bgus camtu..


time sahur plak niat ati nk k bngun la...
xcited kunci jam...jam bunyi suh bngun aku tekan & tido blk
& korng nk tau x pecah rekod la tahun ni thn pertama aku puasa hnya 3 kali je aku sahur dlm sbln...gla kot...xlpr plak tu
klu xsahur time zaman muda2 dlu...perrrhhhh....
smpai kul 12 tgh ari je prut aku bnyi lagu mcm2 dah...
xsbr je nk berbuka...tp time posa kali ni xtrasa pun...
saluttt kt diri sendiri la....hehehehehehe


tp dlm berpuasa tu aku cedih la...
keje bnyk sgt ...
ari2 ada kelas n yg pling sedih xblh nk blk umah coz ari sabtu da kelas :-(:-(:-(
aku xbrbuka ngn family ...just sempt berbuka ngn family tuk 2 ari je....huhuhu
tu pun dah pnghujung ramadhan...cedihnya


sblum ari raya


aku start cuti ari rabu....
aku gerak blk umah kak aku kt ipoh coz aku kna blk raya ngn dia...so boringgg!!!
smpai kt ipoh aku n kak aku g shopping tdung raya...
lg bapa ari nk raya bru aku tringt bju2 aku xdak tudung rupanya...
kelam-kabut la g bli tudung...
nek pning aku cr tudung xjmpa2....last2 jmpa gak tp hnya tuk 2 bju je...hhhhmmmm..
lg 2 cr kt lain...


mlm ari jmaat gerak blk kedah...lewat btl aku gerak blk...ngntok gla..
smpai kt kedah kul 3 pg...
keesokkan ari aku kelam kabut g bli brg nk bt kuih raya pelak..
so tireeddd!!!
nasib ada mama nk tlg aku bt kuih raya...adk2 n kakak2 aku hampeh...mkn blh bt xnak...
sempat jgk la aku bt 3 jnis kuih raya...
almond london....eeeerrrmmmm yummie
samperit....favourite suma owg dlm umah aku...
cornflakes madu...favourite aku n adik2


samperit aku bt

almond london aku bt


cornflakes madu