Monday, 19 December 2011

PERMULAAN CINTA AKU DGN SI DIA...

BERMULANYA CINTA PERTAMA ANTARA AKU DAN SI DIA............

Beberapa minggu sblum tu, aku g training netball cm biasa seperti mana setiap pg aku mnjlnkn training...
aku n kwn2 mulakan training sprti biasa n smpai time rehat ktaorg pun rehat sblum smbung bermain...


dalam waktu rehat bdk form 4 n 5 geng2 si dia slalu kacau ktaorg masa training..
dan time tu aku rasa cam ada sowg yg dok prhati aku..
tp aku just ignore coz tu mesti khayalan aku je kot..
kwn2 si dia slalu kacau ktaorg


start seminngu slps tu aku g training seperti biasa n abiskan training sprti biasa...
tp arietu dr jauh aju nmpk si dia berkejar2 turun ke bwh bla dia nmpk aku..
tp aku bt xtau je..
tp bla smpai kt tngga skolah dia tgur aku..


"hi cik adik!!"
aku just usha n say hi blk tp aku mls nk lyn..aku jln cm biasa g kt public fon..
tp si dia n kwn dia still ikut aku n ija,kwn aku...
bla aku stop kt public dia just smile n usha aku n truskan perjlnan g ke office skolah...
aku ingtkn dah xnak kacau tup2 time aku dok syok smbng ngn ija..
si dia dtg menonong dok dpn aku..terkedu aku seketika...


"hai awak!!
nama sape??
nk no fon blh?"


tu yg dia ckp kt aku..
aku pun ckp...


"nama sy owg la..."
xblh bg no fon nnt mak saya marah."..
n saya pun mana pakai fon.."
xmalu ke nk mnx no owg tiba2...


Dia pun bls..."amboi jgn la sombong sgt...
mak awak xmarah aih..
klu mak awak marah saya ckp la saya nk berkenalan ngn ank dia..."
awk blh la bg no fon...


tp aku xbg jgk smpai kwn dia dah ajk blk kls...
then sok nyee...
ayat yg sama jgk dia bg kt aku...
dok mnx no fon smpai sudah..
n dia pun cm bt muka..


time aku dok kalut bt keja skolah kt kntin...
aku nmpk dia turun bwk beg jln ke arah kantin...
aku pnggil dia n muka dia pun cm mau xmau je nk mai kt aku...
aku pun tnya..
nk no fon ek???
kls plg last kul bapa n kt ne???
di terkejut n jwb...
kls saya kul 12.15 smpai 1.15..
kt makmal bio...


aku pun jwb..
ooooo....ok..
klu nk no fon owg blk satg kmi tnggu ampa kt cni...ampa mai kt kmi...
dia ckp..
klu skunk xblh ke???
klu ampa nk no kmi  ampa mai kt kmi sat g...phm???
yela..satg saya mai kt awak...


KKKKRRRRRIIIINNNGGG!!!!


loceng berbnyi...jntung aku berdegup laju...n aku xtau nape...
aku nmpk dia jln di tepi kntin tp aku nmpk dia cm bt slumber je jln...
cara dia jln cm nk bg aku nmpk tp dia xmai kt aku pun...
akhirnya aku pnggil la dia...
awakkk!!!!
awak nk no saya x???
klu xnk saya nk nek kelas ni...


dia pun dgn laju ckp...nk3..
tp saya xdak kertas la awk...
xpela awak tulis l kt buku math saya ni...


dalam ati aku terbahak2 aku gelak..moment yg pling aku xblh lupakan...
TULIS NO AKU KT BUKU TEXT MATH......


n start rietu aku xjmpa sgt dia n aku tunggu jgk bla dia nk kol aku...

No comments:

Post a Comment